Бразилци изобретиха генератор за свободна енергия

Генераторът е достатъчен да захрани с електричество една средна еднофамилна къща

Генераторът е достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща

Двама бразилски изобретатели твърдят, че разработен от тях уред произвежда значително повече енергия, отколкото консумира за първоначално стартиране.

Клеристон Лиал и Нилсон Барбоса от град Императрис вече предлагат устройството за продажба. С един сравнително малък модул еднофамилна къща може да се захранва със „свободна енергия”, уверяват изобретателите.

Уредът е наречен „Gerador Captor de Eletrons da Terra” (генератор, който улавя земни електрони) и за стартирането му са необходими само 2% от произведеното след това количество енергия.

Най-малкият прототип с размери 20x30x15 см и тегло 1,5 кг може да произвежда 12 kW, като за това е необходимо да се подадат само 21 W. Генераторът е достатъчен да захрани с електричество средна еднофамилна къща, като след първоначално подаване на 440 W генерира около 40 kW при 220 V.

Изобретателите нямат ресурс да произвеждат генератори с различен размер също и да ги продават извън техния град. По тази причина, фирми, които закупят лиценза, скоро ще могат да произвеждат генератора в по-големи количества и да го предлагат за онлайн продажба. Очаква се още в началото на 2014 г. да започнат продажби на машината в чужбина.

Според изобретателите, става въпрос за „електромагнитно устройство, което задвижва енергийни частици и генерира електрическа мощност чрез електромагнетизъм. Устройството, което улавя електроните, се нуждае само от малко начално количество електроенергия от мрежата. Това малко количество се преобразува след това в голямо количество електрическа енергия.

Превод: Мая Тодорова

Коментари по темата: „Бразилци изобретиха генератор за свободна енергия”

добавете коментар...

  1. Борислав

    Пробвахте ли вече схемата? Лесно е да оплювате готовата работа. Затова няма да ви се даде нищо.

  2. Гриша Гриша Григоров

    Наистина имаме добри изобретатели на генератори за електричество за еднофамилна къща до 40 k за електричество за еднофамилна къща до 40 kW наистина има тази техника но всичко е заради петрола може да се направят електрически коли и влакове и автобуси и бусове но не го прилагат заради Петрова тези монополисти на този свят Ние имаме достатъчно ресурси който да измислим генератори но и Стига да има кадърни хора които да си плащат това и може да имат енергия в еднофамилната къща и няма шум Той е изолиран генератор който не се мъчи да има някакъв шум така че ако има кандидати може да ми се обадят и може да направя такива генератори които няма бензин няма газ няма други такива източници които да се прави генератор генератора не изисква бензин изискваната не изисква горива всичко е природно богатство всичко е тайна и Строго секретно е

  3. Хари

    ГОЛЕМ ВИЦ! ДАЙТЕ ИМ НОБЕЛ – ЕСТЕСТВЕНО ЗА ВИЦОВЕ.

  4. Иван

    Има и други подобни изобретения на Никола Тесла. Забравяте за тях. По-голямата част от мощността се генерира за сметка на етерната енергия.

  5. реалист

    Не искам да обидя никого но ми се струва че коментарите по горе са малко
    тесногръди в смисъл нима когато са измислили автомобилите хората са умрели от страх че няма да има вече каруци или когато са измислили самолета е настъпил краят на света да не говорим за компютъра, мобилните телефони и интернет. Всяко нещо измислено от човека неизбежно ще навлезе в живота ни като електрически влакове, електромобили и много други технологии но постепенно и приложено с разум в противен случай наистина ще настъпят нежелани процеси в икономиките на страните.

  6. Не вярвам

    Не може и не е вярно . Точка . Не бива де се пишат такива неща . Тези “изобретатели” сложиха физиката в малкия си джоб . Явно тя за нищо не им служи . Но пък земните електрони заедно с космическите добре им служат !!!

  7. оптимист/писимист

    Истината е една- тези разработки съществуват, но не се внедряват заради петролните и енергийните монополисти!!!! – не спорете- кучетата си лаят кервана си върви!

  8. ДЯДО ДИМИТЪР

    Абе хора Абе младежи Абе г.да инжене вие от Маркс ли падате Та нали ако се вьведе новата технология Ще се подобри живота на планетата.. Сааамо 4е уважаемите господа ще трябва да отделят средства за социално слаби / ито тогава няма да има такива / а и за мьрзеливите и некадьрните ще трябва да се отделят средства … както в другите развити страни без дасе краде …ДА ==А МА НЕ

  9. аиг

    искам да си купя………..

  10. dimitar dimitrov

    zashto se bezpokoite za gluposti,ako e taka ne e trjabvalo da se vnedriat traktori i kombaini,i red drugi mashini zashtoto horata shte ostanat bezrabotni.

  11. петър петков

    Подобен има в Швейцария,и то изобретен от българин! Само че не могат да разберат как работи,а изобретателя да вземе че да умре най- неочаквано.

  12. Anonymous

    Дали е вярно надявам се да видим в блиско бъдеще. Не знам кой ще остане без работа но знам кой ще остане без пари. ако не ми трябват пари за ток не е нужно да работя толков 😉 както всеки човек .’

  13. чета преди да говоря

    всичко това и ред други неща са открити от Никола Тесла,това са вихрови устройства черпещи енергия от земята има различни видове и постоянно следя форумите за СЕ това не е фантастика просто мислим грешно за всичко защото така ни е изгодно,а да мислим преди да отричаме не ни е присъщо,четете всичко е пред вас.Отговорите са такива каквито ги искаме ;ь

  14. Валери

    Още малко и двигателят на Тесла, ще е готов, а също така и антигравтационният двигател. А, що се отнася за безработицата то тя, ще достигне 70-75% в близко бъдеще. Представете си какви реформи ни чакат в мисленето, и всички сфери на …, и то целият свят без изключение….иначе…..

  15. Песимист

    А представяте ли си какво ще стане, ако това е вярно? Ще се срути цялото общество! Поне една четвърт от хората в света работят в сферата на добива и преноса на енергия и горива. Само след няколко години те ще останат без работа, защото всеки ще си купи такъв генератор за вкъщи и тогава ТЕЦ, АЕЦ и енергопреносните дружества ще фалират. От друга страна 4 от малките генератори могат да задвижват чрез електромотор по едно колело в автомобил и общата им мощност ще е почти 100 конски сили, при тегло на енергозахранването около 6 кг. и размери 40*30*30 см.!!! Кой ще ползва тогава газ и нефт? И дали и тези компании няма да фалират? А представете ли си какво ще стане ако ? от човечеството изведнъж остане без работа? Това ще повлияе на цялата икономика! Тогава ще настъпят протести, хаус и анархия!

  16. Реалист

    Колкото искат патента да извадят, докато не ми покажат как успяват да заобиколят Закона за Запазване на Енергията, съм склонен да приема, че вътре генератора работи с хамстери, които въртят едно колело. Всъщност сега хвърлих едно око – магическия елемент в случая е “устройството, което улавя земните електрони”. Е такова чудо няма.

  17. Milen

    Това е перпетуум мобиле ама друг път. Става дума за така нареченият безплатен двигател. Използва се енергия от природата, т. е. нямаме затворена система! Но ефективността наистина изглежда твърде много, спрямо очакваното.

  18. Оптимистка

    Линк за патента:

    “http://www.rexresearch.com/barbosa/WO2013104043.pdf”

  19. Оптимистка

    Оптимист, ето и линк за патента:

    “http://www.rexresearch.com/barbosa/WO2013104043.pdf”

    Ето и още едно видео на английски език от 9 декември 2013, за същите генератори:

    https://www.youtube.com/watch?v=SvcrqODpDY4

  20. Оптимист

    Ура!!! Откриха вечния двигател!
    Лошото е, че никой не издава патенти за перпетуум мобиле 🙁

Коментар