CES 2014: компютърче Intel Edison за „умни” продукти

Intel Edison включва x86 процесор и микроконтролер, който се програмира за управление на I/O и други базови функции

Intel Edison включва x86 процесор и микроконтролер, който се програмира за управление на I/O и други базови функции

Intel показа на CES 2014 в Лас Вегас иновативен компютър Edison, базиран на Quark технология, във формат на SD карта с вградена безжична връзка. Платформата изпълнява общи изчисления и може да помогне на дизайнерите да създават бързо потребителски продукти от типа „носима електроника” или „интернет на нещата”.

Устройство за затопляне на бутилки Mimo Baby е създадено на база Intel Edison и Autodesk 123D

Устройство за затопляне на бутилки стъпва на Intel Edison

Edison включва процесор Intel и микроконтролер, който може да се програмира и управлява входно-изходните (I/O) и други базови функции, докато x86-съвместимият CPU поддържа Linux и позволява изпълнение на различни потребителски приложения.

Малкото компютърно устройство поддържа също свързаност с Wi-Fi и Bluetooth LE, има LPDDR2 и NAND флаш памет и широка гама I/O възможности.

Intel Edison може да работи под управление на Linux и със софтуери инструменти с отворен код. Устройството се очаква на пазара през лятото на 2014 г.

Компанията Rest Devices, създател на иновативната линия продукти Mimo Baby, демонстрира на CES 2014 как използва Intel Edison, за да намали размера и цената на продуктите си, като същевременно добавя функционалност.

Нейното ново интелигентно устройство за затопляне на бутилки е пример за това как Intel Edison, заедно с пакета от инструменти Autodesk 123D, дава на дизайнерите гъвкави инструменти, с които да реализират своята визия за продуктите.

Коментар