Чака се ISO на обновлението Windows 8.1 Update 1

Обновлението на Windows 8.1 ще внесе незначителни промени в интерфейса на системата

Обновлението на Windows 8.1 ще внесе незначителни промени в интерфейса на системата

Microsoft е на финалния етап на разработка на Windows 8.1 Update 1- първото голямо обновление на Windows 8.1. Екранни снимки на ъпдейта вече изтекоха в интернет, а скоро се очаква да се появи и ISO.

Според сайта Win8China, с помощта на ISO потребителите ще могат да инсталират и тестват обновлението, преди Microsoft да го пусне официално през април, на конференцията за разработчици Build.

Windows 8.1 Update 1 няма да внесе съществени промени в системата, както се предполагаше първоначално. Очаква се обновлението да добави опция за поставяне на Metro приложения в лентата със задачи, като първа стъпка от плана на Microsoft за по-добра интеграция на Modern UI и десктоп интерфейса.

Обединяването на двата интерфейса ще бъде финализирано вероятно в Windows 9. Идеята е потребителите да могат да изпълняват Metro приложения директно от десктопа в отделни прозорци.

RTM версия на Windows 9 се очаква да излезе към края на годината, по неофициална информация. Вероятно Microsoft ще разкрие подробности за следващата си ОС на конференцията за разработчици Build през април.

Коментар