Телерик предприе цялостен ребрандинг

telerik netСофтуерната компания „Телерик” АД обяви изцяло ребрандирана визия, с обновено лого и дизайн на сайта си. Промяната се случва в момент, в който разработчикът пуска на пазара и напълно нова платформа – Telerik Platform.

Това е първата значителна промяна в логото на българската компания от нейното основаване. Ребрандирането e дело на базирания в Сан Франциско екип на агенция Moving Brands, която работи за много от днешните технологични гиганти, съобщиха от компанията.

През настоящата година Телерик планира да засили позициите си сред доставчиците на инструменти и решения за разработване на мобилни, уеб и десктоп приложения както в Силициевата долина и САЩ, така и по целия свят.

„2014 г. е изключително важна за нас – пускаме изцяло нов продукт Telerik Platform и навлизаме с пълна сила на пазара на разработване на мобилни и междуплатформени приложения. Обновеното лого подчертава тази ключова стъпка в нашето развитие, като същевременно продължава да напомня за нашите корени и успехите ни до този момент”, сподели Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на компанията.

Новият продукт Telerik Platform е предназначен за разработка на приложения от край до край, като за първи път обединява в едно водещите инструменти и решения на компанията.

Telerik Platform позволява адаптация към всички подходи за разработване – уеб, хибриден или „native” и към непрекъснато променящите се изисквания при разработката на приложения. Вместо да налага на разработчиците да изберат конкретен подход („native”, хибриден или уеб), Телерик им дава възможност да създават приложения за всеки вид екран с една единствена платформа от край до край.

Освен всеки подход Telerik Platform поддържа всяка мобилна операционна система (iOS, Android, Windows Phone, Windows и Blackberry), всяко устройство (десктоп, таблет и смартфон) и всяка технология за разработка (.NET, JavaScript/HTML5, Java JSP и PHP), уточниха от компанията.

Telerik Platform включва също и услуги в „облака”, които са напълно интегрирани в платформата и оптимизират процеса на дизайн, пускане и управление на приложения и анализа им в реално време за всички екрани.

Платформата интегрира всички модули, необходими в процеса на разработване на приложения – от първоначалната идея и разработване, до пускане и измерване на ключови показатели на тези приложения.

Пълната версия на новата Telerik Platform за разработване на мобилни приложения, както и безплатна (Starter) версия вече са достъпни на сайта на компанията.

Коментар