Антивирусът Dr.Web блокира пиратски линкове

Новата антипиратска функция на Dr.Web е първа по рода си сред решенията за сигурност

Новата антипиратска функция на Dr.Web е първа по рода си сред решенията за сигурност

Антивирус на руската компания Dr.Web блокира линкове към пиратско съдържание, докладвани от притежателите на авторски права.

Нова функция в популярния софтуер информира потребителя кои сайтове не трябва да посещава. По този начин Dr.Web защитава достъпа на клиентите си до съдържание, нарушаващо авторски права.

С подобни функции антивирусите могат да се превърнат в любим инструмент на Холивуд. В последните години все повече организации, защитаващи авторското право за музика и филми, водят война срещу The Pirate Bay и други торент сайтове.

Новата характеристика на Dr.Web е вградена в последната версия на антивируса (Dr.Web Desktop Security Suite) и е първа по рода си сред решенията за сигурност, отбелязва Torrent Freak.com. Базата данни с пиратски URL-и е изградена на практика от докладите на притежателите на авторски права и засега не е ясно дали се прилага някаква верификация.

Антивирусът на Dr.Web има вградена система за уеб-филтриране, но възможността за блокиране на URL адреси с пиратско съдържание е новост. Модулът за родителски контрол обаче от години блокира зловредни URL адреси, припомнят от антивирусната компания.

Коментар