Ефектите в „Гравитация” направени в среда KDE

„Гравитация” въздейства силно, благодарение на ефекти, постигнати с KDE Plasma Desktop

„Гравитация” въздейства силно, благодарение на ефекти, постигнати в среда KDE Plasma Desktop

Графичната среда KDE е използвана досега в много сериозни проекти. Едно от последните й знакови приложения е в създаването на филма „Гравитация” (Gravity).

Продукцията на режисьора Алфонсо Куарон въздейства силно, благодарение на ефекти, постигнати с върхови технологии. Оказва се, че екипът, създал тези вълнуващи моменти, е използвал през цялото време KDE на компютрите си.

Компанията Framestore е работила в продължение на няколко години, за да осигури по-голяма част от ефектите на снимките във филма. Нейните офиси в Лондон са „пълни догоре” с работни станции с KDE Plasma Desktop, коментира представител на KDE в официалния блог на проекта.

По-рано, студиото The Mill също използва KDE Plasma Desktop при създаване на ефекти за филма „Доктор Ху” (Doctor Who), подчертава разработчикът.

„Гравитация” получи десет номинации за предстоящите награди Оскар, вкл. в категорията за най-добри визуални ефекти. Очаква се филмът да спечели няколко статуетки.

Коментари по темата: „Ефектите в „Гравитация” направени в среда KDE”

добавете коментар...

  1. Правец

    http://www.kde.org/workspaces/plasmadesktop/

    KDE е графичният потребителски интерфейс (като Gnome, Mate, Xfce). Единственото което могат да направят с КДЕ е да си мръднат мишката и да стартират програмата ползвана за изработката на 3Д ефектите (като Maya, 3DStudioMax) (образно казано)

Коментар