McAfee Stinger – открива и премахва малуер

Програмата McAfee Stinger открива и премахва от компютъра широк спектър от вируси и други типове малуер. Тя се явява специализиран инструмент, който може да допълни задължителната антивирусна защита.

Интерфейсът на McAfee Stinger е минималистичен и едва ли ще ви затрудни

Интерфейсът на McAfee Stinger е минималистичен и едва ли ще ви затрудни

McAfee Stinger е проектиран да открива и премахва вируси по-лесно отколкото традиционните антивирусни програми, без да изисква сложни настройки. Програмата не се инсталира на потребителския компютър, което е предимство, тъй като вирусите често се опитват да блокират инсталацията на защитния софтуер.

Интерфейсът на McAfee Stinger е минималистичен и едва ли ще ви затрудни. Налични са само няколко бутона на главния прозорец и достъпно меню за настройки на опциите на програмата.

McAfee Stinger е разработена с идеята да открива определен тип инфекции. Програмата разпознава множество Autorun вируси, както и Generic Downloaders и FakeAlert инфекции.

Процесът на сканиране може да отнеме дълго време, ако на компютъра е записана повече информация. Пълното сканиране на твърдия диск продължава повече от час или дори два часа.

В заключение, McAfee Stinger се явява доста полезен инструмент в случаи, когато традиционният антивирус не може да премахне определени заплахи. Програмата е достъпна за сваляне и ползване безплатно.

Даунлоуoд: McAfee Stinger

Коментар