MWC 2014: Банка OTP Унгария първа въвежда MasterPass

Приложението ще позволи на картодържателите да пазаруват и плащат при над 30 000 търговци по света, които приемат MasterPass

Приложението ще позволи на картодържателите да пазаруват и плащат при над 30 000 търговци по света, които приемат MasterPass

MasterCard и Банка OTP Унгария представиха на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2014) първия дигитален портфейл в Европа – OTPay, който ще използва приложно-програмния интерфейс MasterPass.

Приложението улеснява използването на разплащателни карти онлайн. OTPay предлага нов начин за мобилни плащания в интернет и опции за плащане на сметки, предплатено захранване на акаунти и транзакции лице в лице.

OTPay ще бъде достъпно за сваляне не само за клиенти на Банка OTP, но и на други банки. Приложението ще позволи на картодържателите да пазаруват и плащат при над 30 000 търговци по света, които приемат MasterPass.

Софтуерът е разработен от Cellum – унгарската група от компании, която предоставя решения за мобилни плащания с нивото на сигурност на банковите институции. Тя е и разработчик на решението MasterCard Mobile, което е на пазара от повече от две години.

След като свалят OTPay от интернет, потребителите могат да регистрират няколко разплащателни карти на него, вкл. MasterCard, Maestro и други брандове за плащане. Картодържателите могат да използват мобилното си устройство, за да управляват транзакциите.

При финализиране на покупките, данните от картата се предоставят автоматично, като може да се избере и друга информация, напр. адрес за доставка. След това картодържателят се насочва обратно към интернет страницата на търговеца, за да направи своята поръчка. Потвърждението на плащането ще се получава автоматично.

Коментар