50 момичета се борят за титлата Entrepregirl

С концепции за развитие на бизнес в конкурса се включиха момичета от цяла България

С концепции за развитие на бизнес в конкурса се включиха момичета от цяла България

Петдесет бизнес идеи на участнички от цялата страна събра първият в България конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета.

За наградата Entrepregirl, лична инициатива на Саша Безуханова, председател на Български център на жените в технологиите, се борят кандидатки на възраст от 16 до 23 години. Победителката ще бъде обявена на 10 март по време на онлайн дискусия за предприемачеството. С концепции за развитие на бизнес в конкурса се включиха момичета от София, Варна, Шумен, Плевен, Враца, Славяново и т.н., а средната им възраст е 20 години.

Идеите на бъдещите предприемачки ще оценяват Милена Стойчева, изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria; Даниел Томов, съосновател на Eleven Accelerator Venture Fund; Радостина Бойчева, председател на ABLE Bulgaria, Лино Велев, предприемач и партньор в Obecto, Славка Станкова, маркетинг мениджър в Chaos Group, Надежда Дерменджиева, координатор Програми в Български център на жените в технологиите, и основателката на наградата Entrepregirl – Саша Безуханова.

Конкурсът, който се проведе под мотото „Мечтите нямат пол”, е вдъхновен от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Саша Безуханова получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa ICT2013 – Digital Agenda for Europe през ноември 2013г.

Наградата Entrepregirl е част от желанието и усилията на Саша да развива предприемаческата култура в България и да насърчава повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите, уточниха организаторите на конкурса.

Наградата включва стипендия за алтернативната ЕмБиЕй (аMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT).

Името на победителката в Entrepregirl Саша Безуханова ще съобщи по време на дискусия за предприемачеството, която ще се излъчи на 10 март от 19:00 часа пряко по Youtube канала на гражданската платформа MoveBG.

Коментари по темата: „50 момичета се борят за титлата Entrepregirl”

добавете коментар...

  1. freezing

    sexisti!

  2. Петьо

    Самото им мото “Мечтите нямат пол” и “Entrepregirl” = “Entrepre” + “girl” – Това показва как тъпите патки и кокошки правят полово ориентирани конкурси.

    Тези полови конкурси демонстрират единствено разделение и противопоставяне между половете. Патката Безуханова пак се подвизава.

Коментар