Apple CarPlay вградена в коли на Volvo и Mercedes

Apple CarPlay скоро ще стане достъпна в Mercedes C-Class и Volvo XC90

Apple CarPlay скоро ще стане достъпна в Mercedes C-Class и Volvo XC90

Интересна новина долетя от автомобилното изложение в Женева 2014: оказа се, че Apple CarPlay – информационно-развлекателна система, проектирана от Apple – е вградена в новия Mercedes C-Class и Volvo XC90, които се очаква да излязат на пазара до края на годината.

Тази платформа предлага нови „преживявания в колата” с едно докосване на екрана. В нея човек може да намери най-традиционните функции на iPhone като обаждания, съобщения или музика, но също така и да изтегля други приложения.

Връзката с iPhone (5 серия) е възможна чрез жак – за по-висока скорост и по-надеждна връзка. Функционирането на устройството е  съвсем интуитивно, тъй като платформата е идентична с телефона.

Не по-малко впечатляващо е, че навигационната система се базира на Google Maps с автоматични актуализации, съобщи technologicvehicles.com.

Накрая трябва да се каже и, че Apple CarPlay осигурява по-голяма безопасност на пътя благодарение на Siri. Водачът може да работи с функциите за гласови команди и дори да отговаря на своите съобщения на глас, без да откъсва поглед от пътя.

И ако за Mercedes това е новост, която отваря пътя на CarPlay, за Volvo вече се знае, че инфотейнмънт системата скоро ще стане част от всички модели на серията.

Коментар