ASRock Cloud създава персонален облак

Облачният софтуер осигурява пълен достъп до десктопа, приложенията и файловете

Облачният софтуер осигурява пълен достъп до десктопа, приложенията и файловете

Тайванската компания ASRock, един от водещите производители на дънни платки, пусна безплатно облачно решение за връзка на мобилни устройства и персонални компютри.

Услугата ASRock Cloud, предлагана в партньорство с компанията Kloudian, дава 3-годишен абонамент за Orbweb.ME Professional – персонална облачна среда, която струва $49,99 на година. В допълнение, ASRock добавя едномесечен ъпгрейд до пакета Orbweb.ME Ultimate с функция Remote Desktop.

С новата услуга потребителите съчетават свободата на портативните устройства с мощността на техния ASRock-базиран компютър, коментираха от Kloudian – компания, известна като доставчик на облачни решения с фокус върху „персоналния облак”. От няколко години ASRock има визия за персоналния облак като решение за споделяне на данни. С помощта на Kloudian, компанията успя да реализира тази своя мечта, посочиха от ASRock.

Решението може да се пусне само за няколко минути. Трябва да се инсталира съответното приложение за iOS или Android (или да се използва PC браузър), след което потребителят може отдалечено да включи своя РС и да стриймва музика, снимки и видео клипове с помощта на файловия експлорър на Orbweb.ME.

Услугата ASRock Cloud е подходяща и за презентации – чрез отдалечен достъп до персоналния компютър, където са всички необходими файлове. Облачният софтуер Orbweb.ME Remote Desktop осигурява пълен достъп до десктопа, приложенията и файловете.

Новото облачно приложение ASRock Cloud е достъпно за изтегляне безплатно с промоционален код „ASR2014” за потребители на дънни платки ASRock, уточниха от тайванската компания.

Коментари по темата: „ASRock Cloud създава персонален облак”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Този продукт показва, как само като кажеш думата “облак” и продуктът ти става продаваем. Дори и да е някак напълно безсмислен…

  2. asr

    дава безплатно тази услуга, т..е 150 долара – цената на 3годишен абонамент

  3. Хмм

    Аз нещо не разбрах… Значи ще си ползвам моя компютър и освен това ще плащам $49,99 на година ?! Ако е така това определено е много ” изгодна ” идея. Кавичките са много големи! 🙂

Коментар