Има много знаци за извънземен живот

Всеки си е задавал въпроса „Сами ли сме във Вселената?” и макар че отговорът по-скоро е „Не сме сами”, засега няма категорични доказателства за съществуване за извънземен живот. Намирането на такива доказателства е амбициозна цел и сериозно предизвикателство за много учени по света.

Някои изследователи са убедени, че съществува извънземен живот, докато други са скептични по този въпрос. Налице са обаче множество знаци, които подсказват, че някъде във Вселената има живи същества, непознати за нас.

Публикация в Gizmopod обобщава известни досега случки, даващи основание за вяра в съществуването на извънземен живот. На първо място се припомня един странно летящ обект, забелязан от екипажа на Аполо 11 по време на лунната мисия. Досега учените не са намерили приемливо обяснение за видения обект и той остава загадка, която може би води към извънземна форма на живот.

На второ място, някои египетски йероглифи сякаш показват снимки на хеликоптер, самолет и подводница и карат много хора да вярват, че древните египтяни са били действително посещавани от извънземни, тъй като подобни технологии не са съществували по онова време.

Едно още по-странно събитие се случва на 24 февруари 1942 г., когато въздушна база в Лос Анджелис засича странен самолет след получаване на няколко съобщения за НЛО. Въпреки, че е бил силно засегнат от зенитен огън, неидентифицираният обект остава непокътнат, изчезва бързо и досега не е видян отново.

Освен това се смята, че известният френски владетел Наполеон Бонапарт наистина е бил отвлечен от извънземни през юли 1794 г., след като малко чуждо тяло беше намерено от експерти в скелетните му останки.

И ако вярвате, че изследователите от Университета в Охайо са успели да приемат сигнал, идващ от близо 220 млн. светлинни години от нас, както и в многото истории за сблъсъци между НЛО и пътнически самолети, въпросът става още по-интригуващ…

Коментари по темата: „Има много знаци за извънземен живот”

добавете коментар...

  1. pdr

    ima izvun zmni no nemojem da gi raspoznaem zashtoto sa preobrazili kato xora pazete se te sa tuk
    napishete i vie kakvo mislite

  2. Феминистка

    Пфу на ДНК-а продукта – отдавна вече не е нужен сперматозоид за оплождане на яйцеклетка, а просто инжектиране на ДНК. Не са нужни за нищо вече мъжете!

  3. ДНК продукт на извънземни

    Че сме продукт на извънземни е факт, достатъчна е една яйцеклетка и един пъргав сперматозоид да се оплодят. ДНК-то е велика работа!

  4. :o)

    Няма никакво съмнение че съществуват милиарди и милиарди разумни същества във вселената.
    Въпросът, че не са се свързали с нас, показва че сме още далеч от момента на развитие,
    който те могат да приемат за да осъществим контакт.

    Вероятно за тях сме на ниво пещерните хора с рисунки по стените на пещерата, сурово месо и кожи от животни…

Коментар