Text – компактен текстов редактор за Windows и Mac

Text се явява опростено решение за създаване и редактиране на документи

Text се явява опростено решение за създаване и редактиране на документи

Text е малка по обем програма с базови възможности за текстообработка. Приложението позволява създаване на текстови документи, принтиране и експорт във файлови формати TEXT, HTML, TeX или MD.

Налични са най-необходимите инструменти като „undo” и „redo”, „cut”, „copy” и „paste”, управление на параграфи – „indent” и „unindent”, както и задаване на посока на писне – от ляво на дясно и обратно.

Text предлага също операции за търсене, вграждане на хиперлинкове, бележки, таблици и изображения с формат PNG и JPG, добавяне на заглавия, водещи и номериращи символи, оцветяване на избран текст и др.

Можете да принтирате създадените документи, да импортирате данни от HTML и TeX файлове, както и да правите експорт във формати DOC, RTF, PDF, EPUB и други формати, благодарение на помощната програма Pandoc.

Text позволява също вмъкване или изтриване на редове и колони, превключване към пълноекранен режим, задаване на размер на шрифта и други обичайни за текстовите редактори възможности.

В заключение, Text се явява опростено решение за създаване и редактиране на документи. Text не може да конкурира развити приложения за текстообработка като MS Office или неговите безплатни алтернативи, тъй като му липсват професионални функции.

Даунлоуд: Text

Коментари по темата: „Text – компактен текстов редактор за Windows и Mac”

добавете коментар...

  1. video-editors.ru

    Редактор может служить отличной заменой стандартному блокноту Windows, и, в то же самое время, имеет множество мощных и удобных возможностей для создателей веб-страниц, переводчиков программ, программистов и прочего населения земного шара.

Коментар