FieldWorks – езиков анализ по професионални стандарти

Това, което наистина впечатлява във FieldWorks, са обширните езикови опции
(екранна снимка: FieldWorks)

FieldWorks е мощно софтуерно решение за езиков анализ, редактиране на текст и подготовка за публикуване, създаване на речници, интерлинеаризация на текстове и задълбочен анализ на текст.

Тъй като текстовете се предлагат в различни форми и стилове, това приложение предлага голямо разнообразие от възможности за редактиране и индексиране на текстове. Първоначално, FieldWorks се инициализира в режим, подпомаган от потребителя. Инструментът включва процес на подготовка на проекти, подобен на съветник, който помага на потребителите да конфигурират желаната настройка според техните нужди и изисквания.

Така например, можете да започнете работа локално или в онлайн режим (получаване на проект от колега). След това трябва да изберете създаване на нов проект, възстановяване на проект или импортиране на проект в стандартен формат.

Ако изберете да импортирате проект или да използвате извадка на FieldWorks, оригиналната конфигурация и данни на проекта ще бъдат автоматично импортирани и отворени в нов екземпляр на FieldWorks. Когато създавате нов проект, трябва да изберете народен език и езика на системата/анализа.

Това, което е наистина впечатляващо във FieldWorks, е колко обширни са езиковите опции. Можете да намерите съвременни и стари езици, диалекти и държава на произход за всеки избор. Можете да добавяте и обработвате всеки тип текст. Инструментът отговаря на академичните изисквания, бизнес нуждите и основните правила за редактиране на книги.

Приложението FieldWorks може да се използва в най-различни сценарии
(екранна снимка: FieldWorks)

Можете да анализирате текст, да създавате колекции от думи или фрази, да извършвате сложен лингвистичен анализ (морфологичен, синтактичен, фонетичен и т.н.) и да редактирате групово текстови набори.

Приложението позволява таргетиране и класифициране на специфични за езика параметри, с индексиране на диалектни варианти, алтернативни префикси или суфикси, регионални словоформи и подходящи за езика правописни речници.

Като цяло, FieldWorks е инструмент, който може да се използва в различни случаи и сценарии. Освен създаването на единичен и екипен работен поток, програмата предлага примерни проекти за това как трябва да бъде структуриран даден проект.

И накрая, FieldWorks включва граматичен анализ, опции за създаване на лексикон и речник, управление на дигитални бележници и учебници, персонализирана конфигурация на списък и поддръжка на FLEx за дистанционно сътрудничество с FLEx Bridge – напълно безплатен проект с отворен код, разработен от същата компания.

Даунлоуд: FieldWorks

Коментар