SELFIE огледало снима и публикува в Twitter

SELFIE реагира на усмивка – изображението, уловено от камерата, се анализира от Mac mini и след секунда-две устройството прави снимка на лицето

SELFIE реагира на усмивка – изображението, уловено от камерата, се анализира от Mac mini и след секунда-две устройството прави снимка на лицето

Страхотна възможност се разкрива за активните потребители на социални мрежи. Компанията iStrategyLabs създаде концепция на „умно” огледало SELFIE (Self Enhancing Live Feed Image Engine), което прави снимки и ги публикува в Twitter.

SELFIE е изпълнено във вид на стенен шкаф с врата-огледало, зад която е скрита електрониката: камера, компютър Mac mini със специален софтуер, светодиодни индикатори и USB говорител.

Вътре в SELFIE има камера, компютър Mac mini, светодиоди индикатори и говорител

Вътре в SELFIE са монтирани камера, компютър Mac mini, светодиоди индикатори и говорител

Огледалото снима автоматично намиращите се пред него хора и изпраща фотографиите в интернет. Достатъчно е да застанете на специално маркирана зона на пода и SELFIE ще ви направи портретна снимка.

SELFIE реагира на усмивка – изображението, уловено от камерата, се анализира от Mac mini и след секунда-две устройството снима лицето.

Светодиодите изпълняват две функции: информират за времето, което остава до сработване на системата, и обезпечават подсветка за по-качествени снимки. Вграденият говорител „съобщава”, че снимката е направена успешно.

След като направи снимка, SELFIE може да я публикува в социални мрежи като Twitter. Към момента SELFIE все още е концептуална разработка. Очаква се обаче пазарът да оцени идеята и скоро да видим комерсиален продукт.

Коментари по темата: „SELFIE огледало снима и публикува в Twitter”

добавете коментар...

  1. Patent

    Хаха, Selfie WC – бягай да го патентоваш това, идеята е супер:)

  2. SELFIE WC

    Интересно , кога ще се появи и дъска за тоалетна чиния – ей така , да си правиш селфи , докато си вършиш работата , и да публикува д-то , и резултата от “работата” :)))
    Какви ли не глупости и безсмислици се появяват вече.

  3. :o)

    не мога да си обясня това на кой ще му е потребно, но сигурно ще се намерят глупаци…
    “снех ТА чичУ манчУ”

Коментар