„Вълшебно огледало” оценява риска от заболяване

21,5-инчовото смарт огледало сканира лицето и показва здравните показатели
(снимка: NuraLogix)

„Магическо огледало” с технологии за изкуствен интелект анализира лицевия кръвен поток, за да наблюдава жизнените показатели на хората и да оценява риска от заболяване.

Огледалото Anura MagicMirror, разработено от компанията NuraLogix, използва комбинация от сензори и изкуствен интелект за проверка на жизнените показатели на човека, на базата на които оценява риска от заболяване.

21,5-инчовото смарт огледало извършва 30-секундно сканиране, докато човек седи пред него, анализира лицевия кръвен поток и предоставя обширна информация, разказва за иновацията MacRumors.

Устройството прилага патентована технология за трансдермално оптично изображение, за да разпознае лицето на човек и да следи кръвния поток. Алгоритмите за машинно обучение предоставят информация за повече от 100 здравни параметъра.

NuraLogix твърди, че MagicMirror може да предостави разнообразна здравна информация, включително кръвно налягане, сърдечна честота, честота на дишане и възраст на кожата на лицето.

AI алгоритмите предоставят информация за повече от 100 здравни параметъра
(снимка: NuraLogix)

Огледалото може да направи оценки на риска от диабет, сърдечни заболявания, инсулт, хипертония, мастна чернодробна болест и други, а също така предлага оценки на риска за психически стрес и депресия.

Разработчикът NuraLogix все още не е обявил кога ще пусне „вълшебното огледало” на пазара и каква ще бъде цената на иновативния продукт.

Коментар