Walmart ще пести с LED осветление

Милионите клиенти на Walmart също е извлекат полза от LED осветлението - търговецът обещава по-ниски цени

Милионите клиенти на Walmart също е извлекат полза от LED осветлението – търговецът обещава по-ниски цени

Търговската верига Walmart планира едно от най-големите внедрявания на LED осветление, за да намали потреблението на енергия и емисиите на супермаркетите си.

В партньорство с GE, компанията ще подмени осветлението на търговските си обекти с LED осветителни тела за таван, съобщи GreenTech.bg. Новата осветителна система скоро ще се появи в супермаркети в САЩ, Азия, Латинска Америка и Великобритания.

LED технологията ще играе ключова роля в постигането на общите цели за устойчивост на веригата. Тя ще има положителен ефект и за клиентите, тъй като ще доведе до по-ниски цени на предлаганите продукти, коментира Дъг МакМилън, президент и главен изпълнителен директор на WalMart Stores.

Монтирането на LED ще намали разходите за енергия за осветление с 40 на сто и ще играе основна роля в постигане на заложената цел Walmart да редуцира количеството на енергия, което консумира на база квадратен метър, с една пета до 2020 г.

Като се има предвид, че осветлението на продажбените площи представлява приблизително 90 на сто от общия разход за осветление във всяка сграда, проектът може да доведе до намаляване на потреблението на енергия с повече от 5 на сто, изчислили са в компанията.

От друга страна, тези осветителни системи имат по-дълъг живот в сравнение с традиционните осветителни тела и предлагат значителни икономии на разходите за поддръжка.

Спестяването на разходи ще се равняват на 34 000 долара на година за всеки магазин на Walmart в САЩ, който е внедрил технологията. В световен мащаб инициативата се очаква да намали въглеродните емисии на веригата с 327 360 тона за 10 години.

Новата технология ще бъде внедрена в магазини в Бразилия, Централна Америка, Китай, Мексико, Великобритания и САЩ. Много от търговските обекти ще бъдат напълно нови, уточнява компанията.

Коментар