SAP отваря още 70 работни места у нас

До края на годината персоналът на SAP Labs България ще достигне 650 души

До края на годината персоналът на SAP Labs България ще достигне 650 души

Софтуерният гигант SAP разкрива нови работни позиции в България. Очаква се през 2014 г. развойният център на компанията у нас – SAP Labs България, да нарасне с близо 25%.

Към момента в центъра работят над 540 софтуерни специалисти по облачни SAP технологии. До края на годината броят им ще надхвърли 650 души, съобщиха от компанията.

Новооткритите 70 позиции са на всички нива – от младши специалисти до софтуерни архитекти и продуктови мениджъри, а търсеният опит е в сферата на JavaScript, HTML 5, CSS, jQuery, AngularJS.

SAP продължава да инвестира в усъвършенстване на потребителския интерфейс (UI). Новото UI звено, което ще се сформира до края на 2014 г. в България, ще отговаря за потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI) на SAP продуктите. Очаква се екипът да актуализира UI слоя, който се използва от всички SAP разработчици.

Компанията планира растеж и в други области във фокуса на SAP Labs България, като клауд и „in-memory” технологии, сигурност, поддръжка и консултиране на клиенти.

SAP е стимулирана да инвестира в България от качеството на младите ИТ специалисти и доброто развитие на ИТ индустрията в страната, която създава услуги и добавя стойност, посочиха от немската компания. SAP Labs България оперира у нас от 14 години и през този период се наложи като една от локациите с висока добавена стойност към глобалната SAP стратегия.

Екипът в България, ръководен от Радослав Николов, създава технологичната платформа, която позволява на SAP и партньорите й да стъпят в облака, отваряйки съществуващите си „on-premise” решения към виртуалния офис – с достъп по поискване, отвсякъде, от произволно устройство и чрез интуитивен потребителски интерфейс.

Коментар