34 пощенски станции вече са свързани с интернет

Зам.-министър Георги Тодоров откри в Смолян обновена пощенска станция и ИТ зала в Професионалната гимназия „Христо Ботев”

Зам.-министър Георги Тодоров (вляво) откри в Смолян обновена пощенска станция и ИТ зала в Професионалната гимназия „Христо Ботев” (снимка: МТИТС)

Обновен офис на пощенската станция в квартал Райково, Смолян отвори врати днес в присъствието на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Това е тридесет и четвъртият офис на „Български пощи” ЕАД, който през последната година отваря врати след пълен ремонт, подчерта заместник-министърът. В последните 12 месеца десет нови пощенски станции са включени за работа в онлайн режим.

„Към момента 34 офиса имат интернет свързаност. Осигурена е възможност в 30 станции за инкасиране на местни данъци и такси на общини, които са сключили договори с дружеството”, каза Тодоров.

Той откри и кабинет по информационни технологии в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев”. Залата е обновена с компютри, предоставени със съдействието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Седемнадесетте компютърни конфигурации бяха тествани по време на откриването от възпитаниците на клубовете по рекламен дизайн и „Светът на отворения код”, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Коментари по темата: „34 пощенски станции вече са свързани с интернет”

добавете коментар...

  1. pepi

    Пълен ремонт, свързани онлайн … вече и в интернет – егати и лудата модернизация. Тук има нещо гнило, трябва да се внимава много с тази модернизация 😉
    Представяте ли си да попита някой “като голяма компания в България каква СЕО стратегия градите”. Смях в бара дами и господа, убиват коня направо с лопатата у главата.

  2. Batko

    В цяла южна българия няма нет по пощите и не им работи софтуера 🙂 хвала!

Коментар