Булпост отвори офиси в София, Варна и Бургас

Булпост е един от мащабните проекти за финансово стабилизиране на пощите, обяви Георги Тодоров

Булпост ще стабилизира финансово пощите, обяви Георги Тодоров

Първият самостоятелен офис на Булпост, поделението за куриерски услуги на „Български пощи” ЕАД, бе открит днес в София.

„Това е един от мащабните проекти в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на държавния оператор”, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Още два офиса във Варна и Бургас отварят врати днес, а до седмици Булпост ще има самостоятелни помещения на оживени места в още няколко областни града.

Целта е „Български пощи” ЕАД да възвърне позициите си в този перспективен сегмент, като изгради конкурентноспособно поделение за куриерски услуги с ефективна организация на работа, съобразена със стандартите и изискванията на пазара, посочи зам.-министър Георги Тодоров.

По думите на заместник-министъра, като резултат от програмата за развитие на Булпост, се предвижда ръст в приходите от куриерски услуги с 14% в сравнение с 2013 г.

Младежите, които подават документи за кандидатстване в чуждестранни университети, ще получават 15 процента отстъпка от цената на куриерската услуга, обяви по време на откриването на офиса в София Румяна Петрова, член на борда на директорите на Български пощи.

В момента куриерските услуги на дружеството се предлагат в 175 града в цялата страна, както и до 92 страни по света, уточни Петрова.

Коментар