Селфи мода завладява астронавтите

Максим Сураев, Рид Вайзман и Александър Герст позират за първото селфи, публикувано в Twitter, преди полет (снимка: РИА Новости)

Максим Сураев, Рид Вайзман и Александър Герст позират за първото селфи, публикувано в Twitter, преди полет в космоса (снимка: РИА Новости)

Трима астронавти си направиха селфи преди полет в космоса. Съвместната снимка на Максим Сураев от Роскосмос, Рид Вайзман от НАСА и Александър Герст от Европейската космическа станция беше незабавно публикувана в Twitter.

В хода на дискусия с журналисти Максим Сураев обяви, че ще води микроблог в популярната социална мрежа, в който често ще се публикуват и снимки от борда на към Международната космическа станция. Екипажът излита в космоса утре, 28 май.

Днешната снимка в Twitter е първа в историята на селфито, която се помества в микроблог преди космически полет, предаде РИА Новости.

Максим Сураев пък е първият руски космонавт, който е водил блог от космоса – това става в периода от октомври 2009 до март 2010 г., когато Сураев е командир на екипаж на борда на МКС.

Коментар