Стив Балмър се насочва към баскетбола

„Аз не работя вече, така че имам повече географска гъвкавост”, коментира Стив Балмър намерението си да закупи и задържи Клипърс в Лос Анджелис

„Аз не работя вече, така че имам повече географска гъвкавост”, коментира Стив Балмър намерението си да закупи и задържи Клипърс в Лос Анджелис

Стив Балмър, бившият CEO на Microsoft, може да стане собственик на отбор от НБА. Американски медии съобщават, че милиардерът преговаря за покупката на Лос Анджелис Клипърс.

Балмър вече е провел среща с Шели Стърлинг, съпруга на изпадналия в немилост собственик на Лос Анджелис Клипърс – Доналд Стърлинг, твърди TMZ. По-рано Стърлинг бе уличен в расистки коментари срещу афро-американците, на базата на запис на неговата приятелка. Той бе глобен и изхвърлен от отбора.

Имаше много слухове кой ще купи осиротелия Лос Анджелис Клипърс. Името на Стив Балмър с неговите 20 милиарда долара обаче изненадва анализаторите. Появиха се спекулации, че ако подобна сделка стане факт, Клипърс ще се преместят в Сиатъл, където живее Балмър. Но той отрича подобен сценарий.

По неговите думи, преместването на отбора би било разрушително. „Аз не работя вече, така че имам повече географска гъвкавост, отколкото преди година, година и половина”, коментира Балмър намерението си да задържи отбора в Лос Анджелис.

За втори път бивш мениджър от Microsoft се насочва към баскетболната лига. Преди години съоснователят на компанията Пол Алън купи Портланд Трейл Блейзърс. Ако Стив Балмър придобие Лос Анджелис Крипърс, двамата мениджъри, неразривно свързани с Microsoft, ще се конкурират в НБА.

Коментари по темата: „Стив Балмър се насочва към баскетбола”

добавете коментар...

  1. :o)

    Идеален палячо да смени другия палячо 🙂

Коментар