Връзката с Луната е по-бърза от британския интернет

Връзката между Земята и Луната е по-бърза отколкото средния широколентов интернет във Великобритания

Връзката между Земята и Луната е по-бърза отколкото средния широколентов интернет във Великобритания

Всички сме имали лоши преживявания с интернет, особено когато сме извън големите градове. Оказва се, че дори комуникацията между Земята и Луната може да бъде по-добра.

Група изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT), заедно с експерти от НАСА, са успели да осъществят бърза интернет връзка с най-близкия съсед на Земята. С използване на четири различни лазерни лъчи и оптика, учените постигат средна скорост 19,44 Mbps, предаде BetaNews.

Заядливците биха казали, че връзката между Земята и Луната е по-бърза отколкото средния широколентов интернет във Великобритания, който е със скорост 18 Mbps в градовете и едва 12 Mbps в селските райони. Това означава, че ще имате по-добър интернет на Луната, отколкото на някои места в Обединеното кралство.

Пиковата скорост на връзката до Луната е достигнала 622 Mbps при еднопосочно изпращане на данни. Това е 4800 пъти по-висока скорост от предишния рекорд, поставен с помощта на радиовълни.

НАСА ще обяви новите си постижения и технологията, която стои зад тях, на конференция в началото на юни.

Коментари по темата: „Връзката с Луната е по-бърза от британския интернет”

добавете коментар...

  1. Saevar

    брях много развити били във Великобритания щом 18 Mbps имат… то и като се замислиш не им трябва по-добър нет на тея мангали там разните му индиици пакистанци и арабели дет са се насъбрали… повечко джамии да им построят 😀

Коментар