Microsoft може да съкрати част от персонала

Персоналът на Microsoft набъбна до 125 000 души след сделката с Nokia

Персоналът на Microsoft набъбна до 125 000 души след сделката с Nokia

Наскоро Microsoft приключи сделката по придобиване мобилния бизнес на Nokia, в резултат на която персоналът на ИТ гиганта от Редмънт нарасна с 25 хиляди души. В момента за компанията работят общо 125 000 служители.

Според източници на GigaOM, поглъщането на Nokia няма да се размине без кадрови преобразувания. Твърди се, че Microsoft вече реорганизира своите подразделения, а в близките месеци ще стартира програма за съкращения и намаляване на разходите.

Засега от Редмънт няма официално потвърждение на появилите се информации. При финализиране на сделката с финландския производител на телефони Microsoft обяви, че приветства в редиците си всички служители на Nokia, работещи в 130 завода в 50 страни по света.

Новият генерален директор Сатя Наделя дори заяви, че с привлечените кадри Microsoft може да създаде множество нови технологии в близките години, в частност мобилни и „облачни”.

Microsoft даде за телефонния бизнес на Nokia 5,44 млрд. евро, вкл. 1,65 млрд евро за патенти. Споразумението предвижда използване на търговската марка Lumia за период от една година и половина, след което Microsoft ще започне да обозначава телефоните на база Windows Phone с бранда „Nokia by Microsoft”.

Коментар