Cortana предсказа победата на Аржентина

„Рано е да се каже със сигурност, но аз бих дал предимство на Аржентина над Холандия”, бе прогнозата на Cortana за двубоя от полуфиналите на световното първенство по футбол в Бръзилия

Cortana позна изхода на двубоя между Аржентина и Холандия от полуфиналната фаза на световното първенство по футбол в Бразилия

Гласовият асистент Cortana, достъпен за потребителите на Windows Phone устройства, даде вярна прогноза за изхода на двубоя между Холандия и Аржентина от полуфиналите на световното първенство в Бразилия.

На въпрос „кой ще играе на финала” дигиталният асистент даде 13-я си верен отговор на това първенство, а именно – в полза на Аржентина. „Твърде рано е да се каже със сигурност, но аз бих дал предимство на Аржентина над Холандия”, казва Cortana.

И действително, снощи гаучосите победиха – макар и трудно, след изпълнение на дузпи – амбициозния тим на Ван Гаал. Мачът бе равностоен, но в крайна сметка съдбата погали Аржентина и сега наследниците на Марадона ще могат да вземат реванш от Германия, която им отне титлата преди 24 години.

По-рано тази седмица Cortana позна изхода и в другия двубой от полуфиналите – между Германия и Бразилия, който завърши с шокиращото 7 на 1 за възпитаниците на Йоаким Льов.

Точните прогнози на Cortana вероятно ще разтревожат букмейкърите. След 13 познати резултата, технологията на Microsoft може да повлияе сериозно на залаганията преди мачове.

Коментари по темата: „Cortana предсказа победата на Аржентина”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ще падна от смях 🙂 Какво искат да ни кажат с тази статия – боязливо да се преклоним на Новия Божествен Свръхразум, контролиран от M$ ли? Като се мазнят на рекламодателите, журналята понякога изпадат в смешно положение. Софтуерът за статистическо прогнозиране на резултатите, който ползват букмейкърите, има вярност на прогнозите близо 80%.

    Например ето статистическата прогноза за финала (в редовното време):

    Германия – 42,0 %
    Аржентина – 27,9 %
    равен, продължения – 30,1 %

    Прогнозен резултат: 1,16 : 0,88 гола

    Най-вероятни резултати:
    1:0 – 15,0 %
    1:1 – 13,3 %
    0:0 – 13,0 %
    0:1 – 11,5 %
    2:1 – 9,2 %

    7:1 – 0,00711067 % 😀

    И засега не е известно никое друго обективно средство, което да превъзхожда този метод. Ако имаше, букитата щяха първи да го използват, щото иначе ще фалират.

  2. Драгомир

    От фазата на елиминациите аз познах всички мачове (без този Германия Бразилия, който не оцених изобщо). Без дори да се интересувам от футбол. Просто нямаше неочаквани резултати. Въпросната компютърна система не може да предскаже случайността, а подобни системи за частично прогнозиране букмейкърите имат “с товове” и си ги ползват!!!

    Но иначе наистина е новина, че Microsoft може да направи нещо, което дори и да работи горе-долу без бъгове. Така че статията си е на място (само част от коментарите в нея са леко смешни).

Коментар