Oracle ще продължи да поддържа Java за Windows XP

Java 7 ще получава обновления за Windows XP със сигурност до април 2015 г.

Java 7 ще получава обновления за Windows XP със сигурност до април 2015 г.

Oracle отрече появилите се информации, че ще прекрати поддръжката на Java за Windows XP. В специално изявление компанията увери, че Java не само ще продължи да работи на Windows XP, но и ще получава обновления за тази платформа.

„В частност, JDK 7 ще продължи да работи на Windows XP”, посочват от софтуерната компания. В допълнение, Oracle ще пуска ъпдейти за Windows XP, въпреки че още през април Microsoft прекрати поддръжката на 13-годишната ОС.

В момента Java 8 не работи на Windows XP, тъй като са налице някои проблеми със съвместимостта при опит за инсталиране. Те могат да се преодолеят, като потребителите да разархивират ръчно инсталатора. В следващите месеци се очаква Oracle да отстрани този проблем.

Java 7 ще получава обновления за Windows XP със сигурност до април 2015 г., като се очаква дотогава потребителите на XP да са мигрирали към по-нова операционна система. Ако това не се случи, Oracle има резервен план, но в момента не желае да го огласи и уверява, че потребителите на Windows XP, работещи с Java, няма да останат незащитени.

Коментар