Toshiba Camileo X-Sports – камера за екстремни условия

Toshiba Camileo X-Sports идва с многобройни видео и фото функции, като заснемане на клипове и снимки едновременно

Toshiba Camileo X-Sports идва с многобройни видео и фото функции, като заснемане на клипове и снимки едновременно

Toshiba обяви наскоро ново попълнение в гамата си от камери, насочени към любителите на екстремни спортове. Освен видео клипове моделът Camileo X-Sports със своите 12 мегапиксела заснема ярки и детайлни снимки, които се виждат на вградения 5,08-сантиметров LCD дисплей.

Камерата идва с многобройни видео и фото функции, като заснемане на клипове и снимки едновременно. С широкоъгълните лещи – F: 2.8 (Ultrawide) – Camileo X-Sports записва момента така, както са го видели очите, посочват от производителя. Камерата заснема до 30 кадъра в секунда.

Camileo X-Sports има Wi-Fi модул и се свързва с приложението Toshiba WiFi Connect за споделяне на заснетите моменти в социални мрежи. Благодарение на същото приложение, камерата може да се контролира през смартфон, вкл. увеличаване/намаляване на изображението, промяна на ъгъла на заснемане и настройки.

В комплекта са включени водоустойчив калъф (издържа до 60 метра дълбочина), дистанционно управление за китка, стойки за колело и каска. С тях камерата може да се закрепи към екипировка с цел заснемане на екстремни преживявания.

Дистанционното управление е специално създадено за носене на китката. По този начин потребителите могат по-лесно да оперират с камерата. Camileo X-Sports издържа до 3 метра под вода, батериите осигуряват до 5 часа работа, а светлинни индикатори показват състоянието на устройството.

Toshiba Camileo X-Sports се доставя на пазара у нас от дистрибутора Поликомп с гаранция от 24 месеца. Камерата има размери 73×49,5×29,5 мм и тежи 94 грама.

Коментар