Излиза флашка за Lightning порт

Флашката Gmobi iStick се свързва към мобилни джаджи от рода на iPhone и iPad през Lightning порт, както и към компютри през USB

Флашката Gmobi iStick се свързва към мобилни джаджи от рода на iPhone и iPad през Lightning порт, както и към компютри през USB

Феновете на Apple вероятно ще оценят новата флаш памет на компанията Power Quotient International (PQI), която се поставя в порта Lightning. Принципно, този интерфейс е предназначен за свързване на мобилни джаджи от рода на iPhone, iPod Touch, iPod Nano и iPad към компютри, външни монитори, камери, устройства за зареждане и др.

Lightning замести досегашния док конектор, редуцирайки изходите от 30 на 8. Интерфейсът е двупосочен – може да захранва устройството или да отдава енергия към външен аксесоар, а трансферът на данни е базиран на USB спецификация.

PQI въвежда флаш памет Gmobi iStick, която се счита за първия Apple MFi-сертифициран Lightning Duo USB портативен сторидж, както и за единственото OTG (On-The-Go) сторидж устройство на пазара ексклузивно за iPhone, iPad и iPod Touch.

Gmobi iStick поддържа USB 2.0 скорости, т.е. до 480 Mbps. Освен Lightning порт, устройството има и нормален USB 2.0 порт, като потребителите могат да ползват и двата, благодарение на вградения превключвател.

Флашката има размери 51×28,6×9 мм и тежи 9,4 грама. Ще се предлага във варианти с капацитет 8GB, 16GB, 32GB и 64 GB. Освен с iOS, устройството е съвместимо с операционни системи Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 и MacOS X. Цената не се съобщава от производителя.

Коментар