Жените могат да бъдат по-успешни от мъжете при еднакви условия

От векове учените се опитват да открият разликите в умствените способности на мъжете и жените. Едно ново европейско проучване дава твърде любопитни резултати в полза… на нежния пол.

Учени от Международния институт за приложен и системен анализ във Виена изясниха по какво се различава мъжкият мозък от женския след проведено изследване на 31 хиляди души от 13 страни в Европа. Доброволците в изследването са преминали през три основни теста – запомняне, математическо мислене и вербално общуване.

Оказва се, че мъжете се справят по-успешно с тестовете по математика. Специалистите обаче отбелязват, че колкото по-висок е жизненият стандарт на страната, в която живеят изследваните доброволци, толкова по-малка е разликата между умствените възможности на двата пола.

В теста за запомняне мъжете и жените се справят еднакво добре. Особеност е, че жените от северна Европа преминават цялостния тест по-успешно, а мъжете от южна Европа запомнят думи по-добре.

При еднакво ниво на образование, жените помнят по-добре, а мъжете са по-силни в математиката, установява още проучването.

Заключението на изследователите от международния институт във Виена е, че ако мъжете и жените имат равноправен във всички отношения достъп до образование, то нежният пол ще изпревари мъжете в много сфери на живота.

Коментари по темата: „Жените могат да бъдат по-успешни от мъжете при еднакви условия”

добавете коментар...

  1. User

    Какво толкова е уникално откритието и преди са писали как мизерията и ниският стандарт на живот уврежда хората и техния ум и интелект независимо от какъв пол са.

    Има доказателства и без да са нужни е ясно как бедността оставя трайни увреждания в здравето, психични и умствени – давали са шанс, пари и условия на такива хора, но те си остават пак такива. Просто те са станали инвалиди осакатени за цял живот. Бедността е наказание, порок и болест и няма нищо възвишено и духовно в това както някои хора се опияняват и изпитват удоволствие от това.

  2. Драгомир

    “Специалистите обаче отбелязват, че колкото по-висок е жизненият стандарт на страната, в която живеят изследваните доброволци, толкова по-малка е разликата между умствените възможности на двата пола.”
    Действително от това което съм видял за България, Украйна, Германия и Холандия – ами нещата са си точно така. Действително жизненият стандарт в България и Украйна и много НАД този (няма грешка) в Германия и Холандия, както е и според “проучването”.

  3. Женьо

    Това става когато комплексирани жени са ги назначили по линията на специални програми за пренебрегвани хора със специфични психо проблеми.

    Сега те да се развихрят в научните среди. Първото нещо което ще направят е да почнат да публикуват такива проучвания, защото ги гризе съвестта от вътре (получили са работа по привилегия, а не по нормален начин) как са успели да получат високо платена работа дали затова че са се явили на нормално интервю и изпит или затова че са просто поставени от някоя феминистка организация заради това че са просто жени.

    Трябва да проявим разбиране как се чувстват гадно тези жени получават какво си искат по привилегии и по втория начин, но все пак ги мъчи мисълта че не са се доказали по нормален достоен и честен начин и това се трансформира в агресията и злоба с която ще ни облъчват – въпреки че те са получили всичко което са искали.

Коментар