Сосиете Женерал Експресбанк пусна безконтакни карти

Безконтактните карти MasterCard имат вграден компютърен чип за защита срещу неоторизирана употреба

Безконтактните карти MasterCard, издавани от Сосиете Женерал Експресбанк, имат вграден компютърен чип за защита срещу неоторизирана употреба

Сосиете Женерал Експресбанк започна да издава безконтактни карти Debit MasterCard. Освен всички традиционни начини за плащане и теглене на пари в брой картодържателите ще могат да извършват и безконтактни плащания в търговски обекти – на POS терминали в търговски обекти, които приемат този разплащателен начин.

Към края на второто тримесечие безконтактните терминали в България са над 8 000, като големите търговски вериги, бензиностанции и заведения за бързо хранене вече разполагат с такива устройства, а броят на търговците, които се присъединяват към безконтактната мрежа на MasterCard, постоянно се увеличава.

Безконтактните плащания се извършват само с едно приближаване до безконтактния четец на касата. За суми до 25 лева не е необходимо въвеждането на ПИН код или подпис, а за покупки над тази сума процесът на плащане е същият, като картодържателите трябва да въведат своя ПИН за допълнителна сигурност.

Безконтактните карти MasterCard имат вграден компютърен чип за защита срещу неоторизирана употреба. За всяка безконтактна транзакция се генерира уникален код за сигурност, който не може да се използва за друга транзакция със същата карта. Също така картата е постоянно в ръцете на картодържателя, когато прави безконтактни плащания.

„Транзакциите с безконтактни карти са по-бързи в сравнение със стандартните такива, а в допълнение картодържателите имат пълен контрол, докато плащат”, изтъкна като предимство Кохариг Паносян, мениджър продукти „Ежедневно банкиране” в Сосиете Женерал Експресбанк.

Коментар