Рафайзенбанк въвежда поетапно безконтактни карти

В момента около 40% от ПОС терминалите в България са безконтактни и броят им непрекъснато расте, съобщи Мариела Атанасова

В момента около 40% от ПОС терминалите в България са безконтактни и броят им непрекъснато расте, съобщи Мариела Атанасова

Райфайзенбанк започна поетапно да подменя издаваните от нея банкови карти с безконтактни. В рамките на една година съществуващите и нови дебитни и кредитни карти ще бъдат издадени като безконтактни, обявиха от банката на среща с журналисти.

Новите безконтактни карти имат всички характеристики на досегашните карти, но са от следващо технологично поколение, с разширени функционалности като възможност за безконтактно плащане, автоматична регистрация за получаване на 3-D Secure код за плащания в интернет и други.

Безконтактната технология позволява на клиентите да извършват плащания само с допиране на картата до ПОС терминала и без въвеждане на ПИН код за суми до 25 лв. По-големите суми също могат да се плащат само с едно докосване, но тогава се изисква въвеждане на ПИН за по-голяма сигурност.

„В момента около 40% от ПОС терминалите в България са безконтактни и броят им непрекъснато расте. Повечето нови терминали, които се инсталират, са безконтактни, а до края на 2017 г. картовите организации имат изискване всички ПОС терминали вече да бъдат безконтактни”, съобщи Мариела Атанасова, директор на дирекция „Индивидуално банкиране” в Райфайзенбанк.

Безконтактните карти ще бъдат преиздавани при същите условия и подмяната им ще е безплатна за клиентите. Картите, чийто срок на валидност изтича, ще бъдат подменяни автоматично и клиентите ще получават SMS известие в кой офис на банката се намира подновената им карта.

Коментари по темата: „Рафайзенбанк въвежда поетапно безконтактни карти”

добавете коментар...

  1. .

    отдавна чакам умните телефони напълно да заменят парите, банковите карти, чекове и др. платежни средства

  2. Аман_от_Тъпаци

    ***** Ще въвеждат десет години сигурно .************

Коментар