Манекени общуват с купувачите по смартфона

Манекените информират купувача за наличните стоки, специални оферти и цени

Манекените информират купувача за наличните стоки, специални оферти и цени

„Умни” манекени общуват с клиентите с помощта на смартфон. Хай-тек иновацията може да се види в магазините на британски търговци. Манекените предават към мобилните устройства на купувачите информация за стоки, специални оферти, цени и друга информация.

Технологията, разработена от компанията Iconeme, използва специални чипове VMBeacon, които се вграждат в тялото на манекена, а обменът на данни със смартфона или таблета на клиента става по безжична връзка Bluetooth Low Energy. Необходимото мобилно приложение се сваля безплатно от сайта на Iconeme за Android и iOS устройства.

Когато попадне в радиус от 50 метра от „умния” манекен, притежателят на мобилно устройство с приложение на Iconeme получава известие и може да следи предлаганите от търговеца стоки, както и да ги види на тялото на манекена. Приложението указва къде се намират желаните стоки и помага при оформяне на покупката чрез сайта на търговеца.

Предвидена е също така функционалност за социални мрежи. Например, харесаната комбинация от различни стоки може лесно да бъде споделена с приятели.

Коментар