Алианс за младежта ще осигури 100 000 работни места

Компаниите от алианса ще насърчат своите служители да излязат в общността и да помогнат на младите хора в намирането на работа

Компаниите от алианса ще насърчат своите служители да излязат в общността и да помогнат на младите хора в намирането на работа

Двеста компании обединяват усилията си в инициативата „Алианс за младежта” (Alliance for YOUth), която цели да се справи с младежката безработица в Европа. Очаква се да бъдат създадени над 100 000 работни места за младите хора през следващите години.

Алиансът, създаден по инициатива на Нестле, се ангажира да работи съвместно със законодателите и образователния сектор, за да помогне на младите хора да развият уменията си в бизнеса и да намерят работа. Това е първата общоевропейска инициатива, подкрепена от бизнеса, която поема ангажимент да помогне на младите хора да навлязат в професионалния свят, заяви Лоран Фрекс, главен изпълнителен директор на Нестле Европа.

Безработицата ще бъде сред най-големите проблеми на обществото през следващите пет до десет години

Безработицата ще бъде сред най-големите проблеми на обществото през следващите пет до десет години

Според неотдавнашно проучване на ACNielsen, 23% от младите хора в Европа смятат безработицата за най-големия проблем на обществото през следващите пет до десет години. Около 54% от анкетираните безработни обвиняват правителствата за това, че не разрешават проблема с липсата на възможности за младите хора.

40% от младежите на възраст между 21 и 24 години се опасяват, че перспективите за работа в страната им няма да се подобрят през следващите 12 месеца.

Компаниите, участващи в „Алианс за младежта”, се ангажират да разработят редица съвместни и индивидуални инициативи, които да предложат на младите хора значим професионален опит и стаж като създадат над 100 000 работни места и възможности за обучение.

В допълнение, компаниите ще насърчат своите служители да излязат в общността и да помогнат на младите хора, предлагайки практически съвети как да изготвят автобиографии и как да се подготвят за интервю за работа.

Освен Нестле сред учредителите на Алианса са компании като Adecco, Ernst & Young, Facebook, Google, Nielsen, Salesforce, Twitter и др. По-късно този месец инициативата ще бъде представена в България от Нестле и нейните партньори.

Коментари по темата: „Алианс за младежта ще осигури 100 000 работни места”

добавете коментар...

  1. Ghost

    По какво се различава този т.нар. “алианс” от Бареков? Единствено по числата 🙂

Коментар