СофтУни подготвя конференция за програмисти

Инициаторът за създаването на СофтУни – Светлин Наков – е сред лекторите на конференцията в Боровец

Известният преподавател и съосновател на СофтУни – Светлин Наков – е сред лекторите на конференцията в Боровец

Софтуерният университет (СофтУни) организира технологична конференция за програмисти от 10 до 12 октомври в курорта Боровец.

Събитието е насочено към начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители и ентусиасти, съобщиха от първия софтуерен университет у нас, създаден по инициатива на Светлин Наков.

Конференцията ще разгледа различни технологии за разработка на софтуер, съвети и практики за професията „софтуерен инженер”. Техническите теми обхващат уеб разработка, мобилни приложения, хардуер, операционни системи, вградени системи, интелигентни системи, софтуерно инженерство, Java, PHP, iOS и Android.

Участието в СофтУни Конф е платено, като цената от 110 лв. покрива всички разходи. Лектори на събитието са Светлин Наков, Марио Пешев, Борис Червенков, Любомир Янчев, Калин Цеков, Иван Ванков, Йордан Христов, Цветан Узунов, Христо Дешев, Борислав Станимиров, Константин Данков, Найден Гочев, Цветан Иванов и други.

Участниците в конференцията също ще могат да заемат ролята на лектори в един от панелите – „Lightning Talks” – с кратки 5-минутни презентации и демонстрации. Регистрацията за събитието е отворена, като за ранно записалите се до 30-ти септември има намаления.

Това е второ издание на „СофтУни Конф”. Първото се проведе през май месец и събра около 180 участници. Организаторите очакват още по-голям интерес на есенното издание на конференцията.

Коментари по темата: „СофтУни подготвя конференция за програмисти”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    И аз ще присъствам на конференция за програмисти, ама много по на ниво, напълно безплатно, много удобна (в София е, а не на майната си). Организира се от chaosgroup вече за 4-та поредна година. Ама за това събитие тук в technews нищо не отберязвате (и може би за щастие, защото интерес така или иначе си има, който е от хората по в ИТ средите, а не четящи забавни (и почти винаги (но не изцяло) безполезни) статии).

    Конференции на Боровец и на морето са подходящи единствено за международни конференции, където се срещат хора от цял свят и така се поставят при еднакви условия. А и се дава добри условия работещи дистанционно хора да има няколко дена да си вършат работата ефективно, комфортно и на живо. Това българска конференция да е на курорст – само събиране на такси изглежда, че ще е целта.

  2. (c:

    Защо ползвате думи като “фокусира”, при положение, че конференцията няма никакъв фокус? 😀

Коментар