SoftServe поглъща две европейски компании

SoftServe, международна компания за развойна дейност и консултантски услуги, която неотдавна стъпи на българския пазар, обяви, че поглъща UGE -UkrGermanEnterprise GmbH.

Базираната във Франкфурт компания UGE е основен играч в немскоговорящия регион – Германия, Австрия и Швейцария – в сферата на софтуера за банкиране, застраховане, индустрия и обществени услуги.

Плановете на SoftServe за експанзия на европейския пазар се потвърждават и от последващото придобиване на холандската компания Initium Consulting Group B.V., доставчик на ИТ услуги в сферата на глобалното здравеопазване и частния капитал.

Макар че Initium Consulting в много аспекти допълва портфолиото от услуги на SoftServe, взетото стратегическо решение е важно за разширяване на пазарния обхват на компaнията, предвид динамичния аутсорсинг пазар в Холандия, коментира Алан Харлан, изпълнителен директор на SoftServe.

Едновременно с поглъщането на компании в Европа и в съответствие със стратегията за глобално разрастване, SoftServe отвори врати и в България. Компанията стартира своя развоен център в София преди малко повече от 3 месеца и екипът й тук вече изпълнява различни проекти.

„В един силно конкурентен бизнес климат в сферата на разработването на софтуер е особено важно да се разбират и подкрепят амбициите на служителите, за да се осигури устойчиво развитие на компанията в дългосрочен план”, подчерта Силвия Салутска, мениджър човешки ресурси в SoftServe.

Коментар