3D звуково изживяване навлиза в автомобила

Технологията Auro-3D осигурява естествено триизмерно разпространение на звука

Технологията Auro-3D осигурява естествено триизмерно разпространение на звука (снимка: Continental)

Continental ще интегрира революционната звукова системa Auro-3D в инфотейнмънт системите на автомобила. Германският иноватор ще използва 3D аудио технология и софтуер от Auro Technologies, обявиха наскоро двете компании. В допълнение, Continental ще може да лицензира технологията на други автомобилни доставчици и производители по света.

За първи път използван в дигиталното кино, Auro-3D форматът е следващото поколение в аудио технологиите, добавяйки „височинен пласт” около слушателите – последното и липсващо досега измерение в традиционния съраунд звук, за да вкара напълно слушателя в „пашкул” от естествен звук.

Технологията Auro-3D осигурява естествено триизмерно разпространение на звука, като дава възможност на мозъка много по-лесно да го анализира и така създава напълно ново и по-приятно изживяване за водачите в автомобила.

Автомобилните производители ще могат да трансформират автомобила в джаз клуб или концертна зала, например. Auro-3D форматът е напълно скалируем, така че Continental може да го конфигурира според нуждите на клиента – източниците може да варират от моно до оригинален 3D звук, а системата на високоговорителите може да бъде както традиционна, така и конструкция Auro 22.1.

Auro-3D далеч надминава CD качеството. Технологията използва иновативен алгоритъм Auro-Matic, който позволява съдържание във всякакъв формат – моно, стерео, съраунд – да бъде миксирано, за да се превърне в триизмерно звуково изживяване, независимо от източника. Така водачите скоро ще могат да се наслаждават на целия си музикален архив в 3D аудио.

Continental и Auro Technologies ще предложат скоро голямо по обем съдържание в Auro-3D формат – филми и музика, включително 15 нови проекта на Dreamworks Animation.

Коментар