Услуга комбинира пазаруване и теглене на пари

Visa Cash back дава възможност на потребителите да изтеглят малка сума пари в брой от касата, докато плащат покупката си

Visa Cash back дава възможност на потребителите да изтеглят малка сума пари в брой от касата, докато плащат покупката си (снимка: Visa)

Нова услуга Visa улеснява търговците и потребителите, като комбинира пазаруване и теглене на пари. Visa Cash back дава възможност на потребителите да изтеглят малка сума пари в брой от касата (до 50 лева на транзакция), докато плащат покупката си с карта Visa.

По този начин клиентите могат да се снабдят с пари в брой от търговеца, без да търсят банков клон или банкомат. В допълнение, те пестят време от комбинирането на две дейности в една – пазаруване и теглене на пари в брой.

В България услугата Visa cash back е достъпна за кредитни и дебитни карти Visa, които са издадени от банкитe, участващи в програмата.

Процедурата е лесна – докато клиентът плаща за покупките си с карта Visa, той трябва да каже на касиера, че иска „cash back”. Касиерът ще добави сумата за „cash back” към общата сума на покупките и ще поиска авторизация на транзакцията с подпис на разписката и/или въвеждане на ПИН код, точно както при нормална транзакция за плащане с карта.

Касиерът ще даде на клиента поисканата сума пари в брой. На разписката ще има 3 отделни обозначения – сумата за покупките, за получените пари в брой и общата стойност.

Visa Cash back носи предимства и за търговците, които я внедрят в обектите си. Услугата увеличава продажбите не само защото насърчава разплащанията с карта, но и защото изгражда навик за това сред потребителите. Освен това въвеждането й не се изисква наличие нов хардуер, а само настройки в софтуера на POS терминалите.

Статистика от веригата супермаркети Фантастико показва, че само за един месец броят на „Cash back” транзакциите в търговските й обекти бележат ръст от над 100%. Услугата се предлага също в бензиностанциите на Ромпетрол и търговските вериги Метро Кеш енд Кери и Пикадили.

Коментари по темата: „Услуга комбинира пазаруване и теглене на пари”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Колкото покупката (нищо).

  2. Жоро

    колкото струва и тегленето от банкомат

  3. Потребител

    Колоко струва тази услуга?

Коментар