GE ще внедри масово 3D принтери в производството

Компанията General Electric ще даде сериозен тласък на3D печата, внедрявайки го в производството си

General Electric ще даде сериозен тласък на 3D печата в производството

Промишленият гигант General Electric планира да замени половината си производствени линии с 3D принтери за период от 20 години.

По-рано компанията съобщи, че ще използва горивни инжектори, отпечатани на принтер, в турбините на двигателите за самолети. Известно е също така, че GE използва 3D печата за моделиране на прототипи на нови продукти.

Последните новини от американската компания сочат, че тя започва решителен преход към технологията за 3D печат. В рамките на тригодишен план ще бъде създаден пореден център за разработка на перспективни технологии, близо до Питсбърг, където вече се намира един изследователски център за 3D печат на General Electric.

Проектът на стойност $32 млн. цели да усъвършенства производствения процес на компанията. В периода до 20134 г. половината от производствените линии на GE ще бъдат заменени с адитивно производство, т.е. с технологии за обемен 3D печат, слой по слой.

Hewlett-Packard, лидерът на пазара за принтери, представи наскоро 3D принтер от този тип. Новото устройство съчетава стереолитография и обикновен струен печат и несъмнено ще накара много производители да се замислят.

Коментари по темата: „GE ще внедри масово 3D принтери в производството”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Напрягам се, защото подобни новини се пускат с цел 3D принтерите за домашна употреба да станат по-популярни. А то дори не трябва с едно и също име да им викат!!!

    Това което съм се напъвал да пиша наистина не е така. Опитах се да го представя така, че всеки средностатистически читател да го разбере.

  2. Програмист

    Какво се напрягаш Драго а!?
    Излишно си писал бла бла бла – повече от ясно е че става въпрос за 3D принтери за НЕ домашна употреба.

    А това дето си се напъвал и въртял мислите си – не е така и много по-умни хора от нас вече са го измислили как да работят тези нови индустриални 3D принтери които не са за аматьорска и домашна употреба от сульо и пульо.

  3. Драгомир

    Заводските 3D принтери предполагам нямат вероятно много общо с прототипните такива (известни с принципа си на работа и продавани в магазините). Примерно ако има ротационен детайл, то по-скоро принтерът го принтира въртейки се, т. е. радиален пласт по пласт. Ако имаш извит такъв -също може би принципът е сходен, а не отдолу нагоре нарязано на филийки. А и дюзите може би са твърде много и всяка със относително самостоятелно управление. Може би дори дюзите са няколко вида – за по-груба и обемна работа и съответно за по-фините детайли.

Коментар