Funding Circle изгражда развоен екип в България

Британската компания Funding Circle избра Questers за свой партньор, с който да изгради развоен екип в София

Британската компания Funding Circle избра Questers за свой партньор, с който да изгради развоен екип в София

Funding Circle, една от най-бързо растящите британски финансово-технологични компании, започва партньорство с Questers и изгражда развоен екип в България.

Основана през 2010 г., Funding Circle предлага инвестиционни възможности както за индивидуални инвеститори, така и за финансови институции, предоставящи заеми на малки и средни предприятия.

Над 500 млн. щатски долара са били инвестирани в над 5000 компании с помощта на Funding Circle, като по този начин са стимулирани малкият и среден бизнес, инвестициите и цялостното развитие на икономиката.

С оглед на очаквания растеж компанията избра София като предпочитано място и Questers за свой партньор, с който да изгради нов развоен екип извън пределите на Лондон.

Като част от стратегията за разширяване на бизнеса в България, Questers и Funding Circle подготвят безплатен технологичен семинар за „Ruby on Rails” общността в България, който ще се състои в началото на 2015 г.

Questers е британска компания с българско участие и представлява технологичен парк, предоставящ пълен спектър от услуги на международни софтуерни и ИТ компании. През 2014 г. компанията бе отличена като Топ ИКТ работодател в категорията „Аутсорсинг на ИТ услуги”.

Коментар