Теленор: България ще стане високотехнологична нация

Автономен самолет-глайдер за заснемане на 3D карти на труднодостъпни райони, създаден по проект от програмата Space Challenges

Автономен самолет-глайдер за заснемане на 3D карти на труднодостъпни райони, създаден по проект от програмата Space Challenges

Теленор ще бъде основен партньор на програмата за космически науки и експоненциално развиващи се технологии Space Challenges през следващите две години. Финансови параметри на споразумението не бяха съобщени от телекома.

Space Challenges подкрепя млади експерти и предприемачи в Източна Европа в проекти, свързани с космически изследвания и високи технологии. В нея участват български и международни специалисти и учени от водещи световни университети, НАСА, Европейската космическа агенция (ESA), ООН и други организации и образователни институции.

„Space Challenges е програма, която позволява на български студенти да разработват иновативни проекти с реално практическо приложение, да намерят реализация във водещи университети и технологични компании, както и да се срещнат със световно признати експерти от които да почерпят опит и вдъхновение”, коментира Анатоли Краев, директор „Стратегия” в Теленор България.

По неговите думи, програмата е инвестиция в бъдещето на нашите таланти и реална стъпка към връщането на България на картата на високотехнологичните нации.  Теленор и Space Challenges ще си партнират през следващите две години най-вече в областта на проекти и приложения, свързани с дейността на компанията и базирани на технологиите, използвани в нея.

Експерти от Теленор ще участват в лекции и работни срещи, организирани от програмата, и ще консултират участници в нея при разработката на техните практически проекти. В бъдеще, специален фокус на сътрудничеството между Теленор и Space Challenges ще бъде създаването на образователни проекти за деца с интерес към науката, космоса и технологиите.

Коментари по темата: „Теленор: България ще стане високотехнологична нация”

добавете коментар...

  1. KSD

    Но теленор нямат нормален план, въобще не са конкурентни, примерно Mtel Трансфер XL

Коментар