Проучване: Има и позитивни неща от 2014 г.

2014-та беше една от най-трудните години в последно време у нас, предвид политическите вълнения, икономическата депресия, кризата в банковия сектор и голямата част обикновени граждани, които едва осигуриха своята прехрана и тази на семействата си. Но могат да се извлекат и позитиви от годината, става ясно от проучване на агенция за корпоративни комуникации Webb Dowse сред водещи журналисти.

В частта финанси 34% от анкетираните вярват, че най-добрата новина е разработката на четирима млади български изобретатели на първата в света икономична технология за защита срещу източване на данни от банкови карти

В частта финанси 34% от анкетираните вярват, че най-добрата новина е разработката на четирима млади български изобретатели на първата в света икономична технология за защита срещу източване на данни от банкови карти

Анкетираните над 100 журналисти от печатни, онлайн, телевизионни и радио медии от цялата страна са посочили най-ярките събития през 2014-та година в секторите политика, финанси, общество, култура и спорт.

Така например, през тази много тежката за личните финанси година 34% от анкетираните вярват, че най-добрата новина е разработката на четирима млади български изобретатели на първата в света икономична технология за защита срещу източване на данни от банкови карти – растящ проблем както в България, така и по света.

Останалите гласове отиват при спасената от държавата Първа инвестиционна банка, България като най-атрактивна аутсорсинг дестинация в Европа, промените в Закона за потребителския кредит и първото място на страната в света в производството на лавандула.

Що се отнася до обществото като цяло, според впечатляващите две трети от респондентите, най-значимата новина са многобройните награди на българските ученици, спечелени на различни олимпиади, докато благотворителната учителска инициатива „Дарение вместо букет” също получава значителна подкрепа.

„Вярвам, че изследването дава повод и за повече оптимизъм през 2015 г. За момента политическата криза приключи, но може би по-важното е, че невероятни ученици, млади изобретатели, спортисти и изпълнители създадоха някои от най-добрите новини през 2014 г. и ще продължат да се развиват, блестят и постигат още по-големи успехи в бъдеще”, коментира резултатите Елица Янкова от Webb Dowse.

Коментари по темата: „Проучване: Има и позитивни неща от 2014 г.”

добавете коментар...

  1. Иво

    Да, има неща ама не всички ни касае и ни грее от някаква директна ползва.

  2. sda

    да е, да е.. избиваме комплекси 🙂

Коментар