GE подготвя хладилник с USB, Wi-Fi и отворен код

Американският производител General Electric разработва умен хладилник, който ще бъде отворен за добавяне на аксесоари и приложения от външни компании. ChillHub ще бъде оборудват с USB портове и Wi-Fi и освен това ще поддържа отворен софтуер.

ChillHub ще бъде оборудват с USB портове и Wi-Fi и освен това ще поддържа отворен софтуер

ChillHub ще бъде оборудват с USB портове и Wi-Fi и освен това ще поддържа отворен софтуер

Предвиден е модул FirstBuild, който проследява количеството съхранявано мляко в хладилника. С помощта на своите смартфони и мобилно приложение, собствениците на ChillHub ще могат от магазина да проверят колко мляко имат у дома и евентуално да си купят още.

Този и други подобни модули ще дават също така оценка за качеството на продуктите – по техния срок за годност и дата на покупка, като се включват към един от осемте USB порта вътре в хладилника. За предаване на актуални данни към смартфона се използва вграденият Wi-Fi модул.

Разработчиците могат да създават приложения на база Java (SDK Node.js, open-source iOS), а на сайта FirstBuild е достъпни за сваляне 3D модели, като са описани също електрониката и необходимите приложения.

Всеки от USB портовете поддържа ток до 2 ампера, който е достатъчен за работата на вентилатори и други устройства – например модули за бързо охлаждане на напитки. Към момента всички създадени 3D модели са достъпни за ползване безплатно, но в бъдеще General Electric очаква да печели от проекта.

Коментари по темата: „GE подготвя хладилник с USB, Wi-Fi и отворен код”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И едно “умно” клекало фатално ни липсва… С USB и Wi-Fi, разбира се…

Коментар