ЕС може да стане лидер в технологиите

Възползвайки се от възможностите на интернет, Европа може да се превърне в глобален лидер в технологиите, заяви Ева Паунова по време на дискусия в Страсбург

Възползвайки се от възможностите на интернет, Европа може да се превърне в глобален лидер в технологиите, заяви Ева Паунова по време на дискусия в Страсбург

Завършването на Единния цифров пазар в ЕС ще направи Европа световен лидер в технологиите, заяви българският евродепутат Ева Паунова по време на дебат в Страсбург на тема „Подновяване на мандата на Форума за управление на интернет” .

„Намирането на компромис по ключови въпроси като роуминга, авторското право и мрежовата неутралност ще ни позволи да се възползваме от момента и да постигнем завършване на Единния цифров пазар в ЕС”, каза Паунова. По нейните думи, възползвайки се от възможностите на интернет, Европа може да се превърне в глобален лидер в технологиите.

Според българския евродепутат, забележителният успех на интернет не е просто стечение на обстоятелствата. Причината за него е фактът, че глобалната мрежа продължава да се развива всеки ден като резултат от отличното функциониране на нейния модел на управление.

Моделът позволява взаимодействие между всички заинтересовани страни – академичната общност и гражданите, НПО и правителствата, големите и малките компании. Това е същият модел, превърнал Форума за управление на интернет в успешна демократична платформа за дебат и обмен на добри практики.

Ева Паунова, депутат от EНП/ГЕРБ, подкрепи продължаването и по-нататъшно развитие на Форума и призова ЕС и държавите-членки да направят същото. Сегашният му мандат изтича през 2015 г. и засега не е предвидено неговото продължаване.

Форумът за управление на интернет е създаден в резултат на Световната среща на високо равнище по въпросите на информационното общество 2003-2005 г. Първият форум бе проведен в Атина през 2006 г.

Коментари по темата: „ЕС може да стане лидер в технологиите”

добавете коментар...

  1. Сиол

    Може … ама друг път.

Коментар