Безпилотен транспорт в САЩ след две години

По пътищата на 30 американски градове ще се движат безпилотни автомобили още към края на 2016 г. В цялата страна вече тече подготовката за тестове на автономните превозни средства, съобщи New York Observer.

Интересен страничен ефект се очаква от въвеждането на безпилотния транспорт. Изследванията сочат, че този тип превозни средства ще генерират милиарди долари, тъй като техните собственици ще имат повече време за онлайн пазаруване.

Докато Google се натъкна на проблеми с регулаторите в Калифорния за тестовете на своите коли, то в останалите щати подобни пречки не съществуват. В близките месеци ще стартират пилотни проекти във Флорида и Северна Каролина, както и в Сиатъл, където ще се появи 7-местен безпилотен автобус.

Предстоят също тестове в Грийнвил (Южна Каролина), на териториите на Станфордския университет и Военната академия на САЩ в Ню Йорк. Има надежда, че интересът към безпилотните автомобили ще убеди и властите в други щати да стартират собствени програми.

Коментари по темата: „Безпилотен транспорт в САЩ след две години”

добавете коментар...

  1. 123

    Май ще видят сметката на бакшишите. като направят и автономен камион и шофьорите ще станат излишни. А това са едни от професиите, в които все още се изкарват пари и хората са сравнително свободни.

Коментар