Българска фирма създаде иновативна IoT платформа

IoT може така да изключи необходимостта от участие на човека в много действия и операции

IoT може да изключи необходимостта от участие на човека в много действия и операции

Българската софтуерна компания ОРАК Инженеринг показа миналата седмица на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2015) цялостна платформа, базирана на концепцията „Интернет на нещата” (IoT). Иновативната технология позволява на различни предмети около нас да се свързват с мрежата и да бъдат управлявани от разстояние.

ОРАК 365.Net реализира перспективите на IoT, като преодолява най-съществените пречки пред масовото навлизане на тази концепция в бита и бизнеса – надеждността на интернет комуникацията, сигурността и анализа на огромното количество събирани данни.

„Интернет на нещата” представлява технологична концепция, която в близко бъдеще ще позволи на много предмети около нас – домашни електроуреди, автомобили, производствени машини и цели сгради – да комуникират с глобалната мрежа, да изпълняват автоматизирано определени действия или да бъдат включвани, изключвани и управлявани от разстояние.

Явлението е способно така да преустрои икономическите и обществени процеси, че да изключи необходимостта от участие на човека в много действия и операции, посочиха от ОРАК.

„Технологията на ОРАК ще бъде въведена в експлоатация през втората половина на 2015 г. с подкрепата на няколко глобални телекома. По този начин ОРАК се превръща в една от първите компании в света, които пускат цялостно комуникационно решение, базирано на концепцията IoT, при това непосредствено преди тя да се превърне в една от най-горещите тенденции в света на телекомуникациите”, заяви Ангел Козлуджов, вицепрезидент на ОРАК.

Коментар