InfiniteUSB – решава проблема с недостига на портове

InfiniteUSB представлява комплект от модули, които се свързват един към друг, формирайки USB верига

InfiniteUSB представлява комплект от модули, които се свързват един към друг, формирайки USB верига

В днешните все по-тънки и леки ноутбуци намаля броят на USB портовете, което в редица случаи води до затруднения за потребителите. Вече е нещо обичайно лаптопът да има само два USB порта, а някои производители се стремят да сведат портовете до един.

На пазара отдавна се предлагат решения за този проблем, но едно нова разработка привлича вниманието със своята модулна конструкция, която дава широки възможности за разширение на USB свързаността.

Броят на достъпните портове се увеличава лесно чрез допълнителни модули

Броят на достъпните портове се увеличава лесно чрез допълнителни модули

InfiniteUSB представлява комплект от модули, по-скоро кабели, които се свързват един към друг, формирайки USB верига. Достатъчно е да се включи първият кабел в USB порта на ноутбука, за да може след това броят на достъпните портове лесно да се увеличава чрез допълнителни модули InfiniteUSB в една компактна и елегантна конструкция.

Разбира се, в много случаи USB хъб с отделно захранване може да се окажа по-добър избор, но ако се нуждаете от свързване на клавиатура и мишка, като при това искате да имате свободен порт за флашка, без да загрозявате работното пространство, InfiniteUSB е подходящо решение.

Разработката InfiniteUSB се финансира от краудфъндинг платформата Kickstarter е вече е привлякла много повече от целевата инвестиция. Комерсиалният продукт ще излезе на пазара през лятото на 2015 г.

Коментари по темата: „InfiniteUSB – решава проблема с недостига на портове”

добавете коментар...

  1. Иван

    Много полезно и хитро направено! 🙂

Коментар