Пътуване по Дунав вече и в Street View

Снимка на един от мостовете на Дунав, направена от лодката ms Treasures

Снимка на един от мостовете на Дунав, направена от лодката ms Treasures

Пътуване в най-големия воден басейн на Европа вече е достъпно виртуално в Google Maps и Street View. Колекцията от изображения обхваща шест държави, три столици, проломи и хиляди впечатляващи пейзажи – от Братислава до Черна вода.

Google засне река Дунав в края на миналото лято, с кадри по течението от Словакия, Хърватия, Сърбия, Унгария, България и Румъния. Невероятният й размер и течение в посока запад-изток прави пътуването по Дунава едно от най-впечатляващите пътешествия в историята, съобщиха от интернет гиганта.

„Заснемането на Дунав е една от най-дългите ни и специални фото сесии и първият път, в който Google прави колекция от изображения, обхващащи 6 страни. Всеки може да си направи круиз по Дунава и да открие незабравими места като Братислава, замъка Буда, Белград и проломите на Дунава”, каза Улф Шпицер, програмен мениджър на Street View.

Повечето хора никога не успяват да плават по Дунав или да се разходят  в района, пълен с исторически забележителности, както и да се слеят с местните общности. Сега, Google дава възможност на всички да се насладят на реката от своя стол, чрез опцията Street View на Google Maps, допълни Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие” на Google.

Кадрите са заснети с помощта на тракер, монтиран на върха на лодката ms Treasures, която превозва пътници на ваканционни круизи по Дунава. Treasures се управлява от Tauck – американската компания за туристически обиколки и нейния партньор Scylla, който извършва круизи по Дунава.

Трекерът е създаден да прави 360-градусови, панорамни снимки, с помощта на 15 лещи на върха на мачтата, които са насочени в различни посоки. Впоследствие изображенията се добавят в Street View, която е част от Google Maps.

Към момента трекерът е пътувал до някои от най-изумителните природни чудеса на света и различни световно културно-исторически обекти като Гранд Каньон,  Тадж Махал, планината Фуджи, островите Галапагос  и дори историческите алеи във Венеция. Мисиите са част от усилията на Google да направи достъпно за всеки световното многообразие, красота и историческо наследство.

Коментари по темата: „Пътуване по Дунав вече и в Street View”

добавете коментар...

  1. Юли

    “Снимка на един от мостовете…” е “Дунав мост” или “Мостът на дружбата” между Русе и Гюргево.

Коментар