Хиляди опознаха Дунав чрез Google Street View

Хиляди потребители вече направиха виртуална разходка по Дунав, благодарение на услугата Google Street View. Новата атракция е достъпна от началото на април и включва завладяващи кадри от Словакия, Хърватия, Сърбия, Унгария, България и Румъния.

Google засне най-големия воден басейн в Европа с помощта на трекер, монтиран на върха на лодката ms Treasures, която превозва пътници на ваканционни круизи по реката. „Заснемането на Дунав е една от най-дългите ни и специални фото сесии. За първи път Google прави колекция от изображения, обхващащи 6 държави”, коментира Улф Шпицер, програмен мениджър на Street View.

Трекерът е създаден да прави 360-градусови панорамни снимки с помощта на 15 лещи на върха на мачтата, които са насочени в различни посоки. Впоследствие изображенията се добавят в Street View, която е част от Google Maps. Виртуалният круиз включва места като Братислава, замъкът Буда, Белград и проломите на Дунава.

„Повечето хора никога не успяват да плават по Дунав или да се разходят в района, пълен с исторически забележителности, както и да се слеят с местните общности. Сега Google дава възможност на всички да се насладят на реката от своя стол, чрез опцията Street View на GoogleMaps”, каза Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие” на Google.

Трекерът на Google е пътувал до някои от най-изумителните природни чудеса на света и различни световни културно-исторически обекти като Гранд Каньон, Тадж Махал, планината Фуджи, островите Галапагос и дори историческите алеи във Венеция. Целта на Google е да направи достъпно за всеки световното многообразие, красота и историческо наследство

Коментар