Microsoft подобри ИТ системите на Aston Martin

Ashton Martin подобри значително операциите си в центъра за данни с технологии на Microsoft

Aston Martin подобри значително операциите си в центъра за данни с технологии на Microsoft

Производителят на спортни коли Aston Martin изгради втори център за данни и внедри софтуер от Microsoft с по-високо ниво на защита на данните. В частност, компанията използва Windows Server 2012 R2 с технология за виртуализация Hyper-V и услуга Azure Site Recovery.

Подобрената ИТ инфраструктура осигурява високо ниво на защита на данните при копиране и последващо съхранение, намалява времето за престои от няколко дни на няколко часа и спестява загуби на автомобилната компания.

За подсилване на отказоустойчивостта на цялата ИТ система на Aston Martin е било създадено допълнително хранилище, съкратено е до минимум времето за планови и извънпланови престои и е повишено бързодействието при аварийно възстановяване на данни.

ИТ отделът на Aston Martin използва Windows Server 2012 R2 с технология за виртуализация Hyper-V, която позволява постоянно копиране на данните от основния дейта център в резервен и задаване на интервал на репликация. Софтуерът Microsoft System Center 2012 Service Pack 1 пък се използва за разгръщане на четири облачни хранилища.

За миграция от един център за данни към друг в работен режим е използвана услуга за цялостно резервно копиране и превключване на средата Microsoft Azure. Благодарение на ASR, може да се настройва не само репликацията между Windows Server 2012 R2 и Microsoft Azure, но и да се приложи сценарий за възстановяване, без използване на външни продукти.

Преди да бъде внедрено новото решение на база System Center 2012, резервното копиране в Aston Martin е отнемало дни и дори седмици. Сега този процес протича в рамките на няколко часа, споделят от автомобилната компания. Наличието на четири сървъра и система за аварийно възстановяване позволява копиране на 12 виртуални машини на всеки пет минути.

Коментар