Виваком разшири оптичната си мрежа

Оптичната мрежа на Виваком вече обхваща 17 градове в страната

Оптичната мрежа на Виваком вече обхваща 17 градове в страната

Три нови града се присъединяват към мрежата за високоскоростен оптичен интернет FiberNet на Виваком. Жителите на Добрич, Кърджали и Силистра вече могат да ползват технология на свързаност до 2,5 Gbps, с висока стабилност дори при лоши метеорологични условия.

Допълнително предимство на мрежата е, че потребителите могат да използват реално заявените от тях скорости на пакета, които достигат до 100 Mbps, подчертаха от телекома.

Оптичната инфраструктура на Виваком вече е достъпна за над 900 000 домакинства в цялата страна, като осигурява и възможност за включване на интерактивна телевизия.

Популярната вече IPTV услуга включва над 160 канала, от които повече от 25 са в HD формат. Чрез нея абонатите могат сами да избират какво и кога да гледат, независимо от телевизионната програма, като използват функциите за превъртане напред и назад, гледане на архив до няколко дни назад, поставяне на пауза и др.

С присъединяването на Добрич, Кърджали и Силистра, градовете, в които Виваком предлага оптичен интернет, стават общо 17, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Виваком разшири оптичната си мрежа”

добавете коментар...

  1. kolio

    K WE

Коментар